Dries Mertens – Van “te klein” tot Ciro

Dries Mertens

Wat een historische dag was het op 13 juni 2020. Dries Mertens knalde zijn 122ste doelpunt binnen voor SCC Napoli en werd hiermee topschutter aller tijden voor deze club. Hij laat Marek Hamsik (121) en Diego Maradona (115) ter plaatse.

Op zijn 15de werd hij nog afgeschreven bij RSC Anderlecht wegens te klein en niet goed genoeg. Op zijn 20ste werd hij bij AA Gent ook afgeserveerd door George “90%” Leekens wegens te klein. Terwijl daar toch ene Mbark Boussoufa rondliep die ongeveer even groot was.

Dries timmerde via de Nederlandse competitie aan zijn grote carrière. Na een huurperiode van een half jaar overtuigde hij AGOVV Apeldoorn en mocht er een contract tekenen. Daarna verkoos hij FC Utrecht boven AZ omdat hij daar meer speelminuten zou krijgen. In 2010 zou hij de zilveren schoen winnen achter Luis Suarez.

In de zomer van 2011 waren zowel Ajax en jeugdclub RCS Anderlecht geïnteresseerd maar deze clubs waren niet bereid om de hoge transfersom te betalen. In juni 2011 vertrok de ondertussen Rode Duivel naar de lampenclub PSV. Bij deze club zal hij in 88 officiële wedstrijden 45 keer scoren en was hij goed voor 43 assists.

SCC Napoli bood Mertens een contract van 5 jaar aan. In de eerste 3 seizoenen werd hij vaak gebruikt als invaller. In zijn vierde seizoen zou hij helemaal los barsten. Op 19 oktober 2016 werd hij door coach Sarri als spits gebombardeerd met de gekende gevolgen. Dries verlengde na dat seizoen zijn contract met 2 jaar. Op 17 juni 2020 wint hij met Napoli zijn 2de Italiaanse beker en verlengt hij zijn contract nog eens met 2 jaar met optie voor een extra jaar.

De teller zal nog lang doortikken…

Congratulazioni Ciro

Bekijk hier alle 122 goals

Comments